Ласкаво просимо! Ми раді вітати усіх на сторінках нашого сайту!

alt Богодухівська спеціальна школа є закладом загальної середньої освіти, що забезпечує здобуття початкової та базової середньої освіти для дітей з особливими освітніми потребами, що зумовлені порушенням інтелектуального розвитку.

   Мета закладу для дітей з інтелектуальними порушеннями - це особистісне становлення учнів, розвиток їхніх пізнавальних здібностей, компетентностей та наскрізних умінь відповідно до вікових та індивідуальних психофізіологічних особливостей і потреб, формування цінностей та розвиток самостійності, творчості, пізнавальної активності, що забезпечують їхню готовність до життя в суспільстві.

Головні завдання школи, які стоять перед педагогічним колективом:

дотримання та виконання вимог чинного законодавства щодо надання якісної  освіти;

• надання кожному учневі, спираючись на його здібності, нахили, інтереси, ціннісні орієнтації, можливості реалізувати себе в пізнанні, навчальній діяльності і поведінці;

• створення спеціальних умов для корекційно – відновлювальної роботи;

• виховання у учнів поваги до Конституції, любові до Батьківщини;

• створення умов для удосконалення професійної майстерності педагогів;

• соціальна адаптація, реабілітація дітей з інтелектуальними порушеннями.

      На сьогоднішній день у школі навчається 90 учнів. Освітній процес здійснюють 34 педагоги. У закладі працюють лікар-педіатр, медична сестра, вчитель-логопед, практичний психолог, соціальний педагог, педагог-організатор, вчителі-дефектологи.

     altЗ метою створення належних умов для організації освітнього процесу у школі обладнані класні кімнати і кабінети, соціально-побутового орієнтування,  розвитку мовлення, гурткової роботи, психологічного розвантаження, вчителя-логопеда, практичного психолога, сенсорна кімната, бібліотека у яких зосереджені навчальне обладнання, наочні та дидактичні посібники, матеріали для корекційно-розвиваючих занять, соціально-трудової реабілітації, технічніalt засоби навчання;  тренажерна, актова зали, гімнастичний, футбольний та дитячий майданчики,  функціонує теплиця, у якій проводяться навчальні заняття з трудового навчання  та природознавства.  Всі кімнати школи світлі, затишні, естетично оформлені, обладнані згідно програм.

   У корпусі спального приміщення є 8 кімнат відпочинку, 2 ігрові, altтанцювальна, спортивна, гурткова, 31 спальня та кімтана для чаювання. Для розвитку природних позитивних нахилів дітей, їх здібностей, зміцнення здоров'я, здатності до самовизначення у школі діють та успішно розвиваються 5 гуртків та спортивних секцій, за різнитм напрями: фізкультурно-спортивного "Дитяча йога", "Шаховий гурток", "Здоровим будь"; соціально-реабілітаційного "Комунікативні ігри"; оздоровчого "Оздоровча гімнатсика", які дають змогу здобувачам освіти самореалізовуватись, сприяти набуттю навичок здорового способу життя та фізичного розвитку.